----

  Peter Langhout reizenLanghout
  Disneyland ParijsDisneyland

  BungalowSpecialsEfteling Bosrijk
  Booking.comBooking.com

  De Jong Intra vakantiesDe Jong
  TGV DisneyNSinternational

  HotelspecialsHotelspecials
  Oad Disney reizenOad reizen

  Vrij uitVrij Uit
  Effeweg.nlEffeweg

  Expedia.nlExpedia
  TravelBird pretpark kortingTravelbird

  DagticketsDagtickets
  VakantieveilingenVakantieveilingen

Walibi Holland

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Walibi Holland

Walibi Holland

Walibi Holland (tot 2011 Walibi World) is een themapark in Biddinghuizen in de provincie Flevoland. Walibi Holland werd voornamelijk bekend als Walibi Flevo aan het veluwemeer en Six Flags Holland. Veel spectaculaire achtbanen en spannende attracties zijn de trekpleisters van het park. Toch is er ook voor de kinderen voldoende te beleven in het park. In 2011 zijn er sinds een aantal jaren weer flink wat wijzigingen geweest in het park.
Walibi Holland is een vrij duur dagje uit maar als u van spanning en achtbanen houd moet u dit park echt een keer bezocht hebben. In Oktober wordt in Walibi Holland de Halloween Fright Nights gehouden. Het grootste Halloween spektakel in Nederland. Vergeet niet uw Walibi Holland entree tickets met korting te kopen via deze site.

  Walibi Holland - Walibi Holland korting - Walbi World arrangementen --- Facebook - Pretparken


Walibi Holland attracties en shows

Walibi Holland heeft bijna 40 attracties en shows in haar park. De helft van de attracties is speciaal voor kleine kinderen bedoeld. De andere van de attracties zijn spectaculaire achtbanen, snelle attracties en familie attracties.

Een L.S.M. achtbaan, een inverted coaster, een wild mouse achtbaan, een houten achtbaan, de Excalibur en de 46,8 meter hoge Goliath coaster (een Intamin AG Giga Coaster) zijn een greep van de meest intensieve attracties uit het park. De Goliath gaat maarliefst 106Km per uur.

Attracties voor het hele gezin zijn Merlin's Castle, de Hudson Bay schommelschip, de Piccolini zweefmolen, het reuzenrad La Grande Roue, Los Sombreros en de waterattracties de Splash Battle en de Crazy River. Het park heeft helaas geen darkrides.

 

Op deze pagina
Walibi Holland
Walibi Holland attracties en shows
Walibi Holland prijzen
Walibi Holland openingstijden
Walibi Holland geschiedenis

Meer Walibi Holland
> Walibi Holland
Walibi Holland tickets
Korting op Walibi Holland
Walibi Holland hotels
  Walibi Holland route

Facebook acties
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookWalibi Holland video


 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens Bobbejaanland. Bobbejaanland betekent plezier in Lichtaart, België. Het park heeft veel attracties met de Sledge Hammer, Typhoon, Dreamcatcher, Fly Away, El Paso en King Kong als absolute top attracties.
Lees meer over Bobbejaanland >>

 Meer pretparken: Movie Park Germany - Toverland - Attractiepark Slagharen - Duinrell - Madurodam .

Reserveer direct een compleet Attractiepark Slagharen arrangement inclusief verblijf en onbeperkt entree.
Klik op de banner om direct bij Ponypark City te boeken.


Walibi Holland prijzen

De Walibi Holland entreeprijs voor volwassenen bedraagt €33,50.
Kinderen vanaf 6 t/m 11 jaar, 55+ en mindervaliden betalen €31,00.
Kinderen t/m 5 jaar mogen gratis het park binnen.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op www.WalibiHolland.nl
Korting op Walibi Holland tickets kunt u krijgen via onze Walibi Holland korting pagina.


Openingstijden Walibi Holland

Walibi Holland in Biddinghuizen is geopend van 30 maart 2018 t/m 28 oktober 2018. Op enkele doordeweekse dagen in april, september en oktober is het park gesloten.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden van Walibi Holland op www.WalibiHolland.nl

 


Walibi Holland arrangementen
Walibi Holland ticket + Walibi verblijf bij Bungalow Specials.
Walibi Holland geschiedenis

Walibi Holland heeft een lange geschiedenis. Gelegen in Flevoland is dit park ooit begonnen als de Flevohof. De Flevohof was een agrarisch themapark in de Flevopolder en is geopend in 1971. In 1993 ginghet park failliet en werd het overgenomen door de Walibi Group. Na een grote verbouwing is het park in 1994 geopend als Walibi Flevo met de toen unieke attractie in Europa, de El Condor. De El Condor was een prototype van de achtbaanbouwer Vekoma en is een Suspended Looping Coaster. Het was de eerste achtbaan in Europa waar de stoeltjes onder de rails hingen waarbij er 2 stoeltjes naast elkaar zaten in plaats van vier. De El Condor is 32 meter hoog, is 662 meter lang, heeft een topsnelheid van 80km/uur en bevat 5 inversies. Tot 2002 waren er 3 achtbaantreinen aanwezig. De gele werd nauwelijks gebruikt en is in 2003 gesloopt.

In 1994 opende tevens de Tequila Ride en de Crazy River. In 1998 opende de Space Shot.

In 1998 kwamen de Amerikanen langs in een aantal parken in Europa waaronder Walibi Flevo. Het park werd overgenomen door Premier Parks en 2 jaar later werd het grote nieuws bekent dat Walibi Flevo omgedoopt werd tot Six Flags Holland. The Rollercoaster capital of Europe. Dit gaf het park een enorme boost. In 2000 opende Six Flags Holland met diverse nieuwe achtbanen in het park en vooral de tieners en twintigers kwamen massaal naar het park. Het park kon de drukte niet eens aan. De achtbanen hadden daarbij regelmatig storing waardoor de wachtrijen nog meer opliepen. Ook het gebruik van alle Loony Tunes figuren in het park was een trekpleister. Ook het Halloween seizoen werd geďntroduceerd in het park.

Door grote marketing fouten en een verkeerd beleid kwam het park in grote problemen en ging het verlies draaien. Jaarkaarten gingen voor ongeveer 39 euro de deur uit. Veel tieners kochten deze goedkope jaarkaarten en gingen wekelijks na school even een 2 of 3 uurtjes naar Six Flags Holland. Deze doelgroep staat niet echt bekent als 'rijk' en dat bleek al snel een verkeerde keuze van het park te zijn geweest. De voornamelijk schooljongens namen hun eigen eten en drinken mee en gaven nauwelijks geld uit in het park. Deze duizenden scholieren hebben eigenlijk het graf gegraven voor een concept wat de doorbraak van de Six Flags parken in Europa had moeten zijn.

In 2002 opent de Goliath achtbaan in het park. Nog steeds een van de snelste en hoogste achtbanen van Europa maar nog steeds de hoogste van de Benelux. Dit komt omdat de 55 meter hoge Vertigo achtbaan in Walibi Belgium in 2009 weer gesloopt zou worden nadat het in 2007 was geopend (2008 officieel) omdat het systeem niet veilig genoeg bleek.

Het is 2004 en Six Flags Holland trekst steeds minder publiek. Het park werd in 2004 door StarParks overgenomen. Samen met het Dolfinarium Harderwijk, Avonturenpark Hellendoorn, Walibi Belgium en 3 andere Europese pretparken. In 2005 opent het park haar deuren als Walibi Holland. De parken verloren de licenties voor het gebruik mogen maken van alle Loony Tunes figuren en diverse andere handelsnamen. Zo moesten attracties als de Superman nieuwe namen krijgen.

Het park wilt zich sinds 2005 meer op gezinnen gaan richten en opent het Walibi Land en de waterattractie de Splash Battle komt erbij.

Sinds 2005 zijn er eigenlijk alleen maar attracties en goede shows verdwenen wegens 'overcapaciteit' en het park raakt weer langszaam in verval.

In mei 2006 werden 6 van de 7 parken overgenomen door de Franse groep Compagnie des Alpes (CDA Parks) Alleen Movie Park Germany bleef eigendom van StarParkcs. Walibi Lorraine werd overgedragen aan lokale kermismachanten en werd omgedoopt naar Walygator Parc.

Sinds 2007 worden de Halloween Fright Nights extra groots gepromoot en er word veel aandacht besteed aan de uitwerking van dit thema, met succes. Sinds 2007 is het park in oktober extreem populair en met name tijdens de Halloween Fright Nights avondopenstellingen. Clown Eddy en Beatle Juice worden geďntroduceerd wat 2 hele sterke karakters zijn voor de sfeer in het park en naar de buitenwereld toe. In oktober 2008 moest het park 2x haar entree deuren sluiten omdat het té druk was in het park. Sinds 2009 word het sterk aangeraden tickets voor de Halloween Fright Night avonden vooraf online te bestellen.

In 2010 komt illusionist Christian Farla in het weekend een show geven in het park. De Halloween Fright Nights vieren hun 10e verjaardag in het park.

Eind 2010 maakt het CDA Parks bekent dat er 500 miljoen euro wordt geďnvesteerd in de 3 Walbi Parken in Europa, de overname van Futuroscope en een nieuw park in Marokko.


2011: Rock 'n' Roll

Walibi probeert weer een nieuwe weg in te gaan met nieuwe mascottes W.A.B en The SkunX en een heropening van de oude achtbaan La Via Volta onder de nieuwe naam Speed of Sound. Na jarenlang niet open te zijn geweest is heeft de baan nieuwe kleuren, nieuwe treinen en een eigen soundtrack gekregen.
in 2012 wordt de Club Psyke 5d experience geopend.

Na het 5 jaar geprobeerd te hebben neemt begin het park 2016 afscheid van de nieuwe mascottes!

Op 23 maart 2016 opend eindelijk weer eens een nieuwe attractie. Een achtbaan genaamd Lost Gravity.


 


Meer Walibi Holland
> Walibi Holland
Walibi Holland tickets
Korting op Walibi Holland
Walibi Holland arrangementen
  Walibi Holland route

Linkpartners
Efteling Korting.uwstart.nl
Walt Disney World reizen
Disneyland Parijs reizen
Pretpark Vakantie.jouwpagina.eu

Reserveer een pretpark arrangement


Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlTags: Walibi - Walibi Holland - Walibi Holland Biddinghuizen - Walibi Holland attracties - Walibi Holland shows - Walibi Holland openingstijden - Walibi Holland geschiedenis
- Walibi tickets - Six Flags Holland - Walibi Holland prijzen - Walibi Holland arrangement - Goliath - achtbanen - CDA Parks

Linkpartners