----

  Peter Langhout reizenLanghout
  Disneyland ParijsDisneyland

  BungalowSpecialsEfteling Bosrijk
  Booking.comBooking.com

  De Jong Intra vakantiesDe Jong
  TGV DisneyNSinternational

  HotelspecialsHotelspecials
  Oad Disney reizenOad reizen

  Vrij uitVrij Uit
  Effeweg.nlEffeweg

  Expedia.nlExpedia
  TravelBird pretpark kortingTravelbird

  DagticketsDagtickets
  VakantieveilingenVakantieveilingen

Toverland

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Toverland

Toverland

Attractiepark Toverland in Sevenum is een indoor attractiepark in de buurt van Eindhoven. Een groot deel van dit attractiepark is overdekt waar het park 365 dagen per jaar open kan zijn. Het indoor-gedeelte is maar liefst 2 hectare groot. Daarnaast beschikt het park ook over 5 hectare Tovertuin vol attracties en achtbanen.

Toverland is een leuk park en gericht op kinderen van 3 tot 14 jaar. Toverland is een park waar u zich en dag kunt vermaken. Hoogte punt voor de tieners en stoerdere mensen is een ritje in de houtenachtbaan Troy. Een van de beste houten achtbanen in Europa. Vergeet niet uw Toverland entree tickets met korting te kopen via deze site. Zo kunt u veel geld besparen en heeft u toch een goedkoop dagje uit met het hele gezin.

  Attractiepark Toverland - Toverland korting - Toverland route --- Facebook - Pretparken


Toverland attracties

Attractiepark Toverland in Sevenum heeft meer dan 20 attracties binnen en buiten leuk zijn voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar oud. De 2 buitenachtbanen Booster Bikes en Troy maken dit park echter ook aantrekkelijk voor de oudere broers en zussen en ouders die wel van wat spanning houden.

De Booster Bikes is een uniek concept waarbij bezoekers plaats nemen op motoren karretjes in plaats van de gebruikelijke karretjes. Je hebt echt het gevoel alsof je op een echte motor zit. Je geeft gas en vliegt van 0km naar maximaal 75km per uur in deze achtbaan.

Troy is sinds 1 juli 2007 geopend en één van de beste en leukste houten achtbanen van Europa. Een 1km lange bang vol mooie afdalingen en bochten. Deze 2 achtbanen zorgen voor een grote kick en voldoening bij de durfals onder ons.
Buiten deze 2 achtbanen zijn er ook nog diverse attracties zoals de in 2010 geopende Scorpios, een mooi gethematiseerd schommelschip. Ook vind je een echt Duitse Rodelbaan, Woudracer genaamd. Je vind er een boomstam attractie, Teacups, carrousels, speelweides en meer.

 

Op deze pagina
Toverland
Toverland attracties
Toverland prijzen
Toverland openingstijden
Toverland geschiedenis

Meer Toverland
> Toverland
Korting op Toverland
  Toverland route

Facebook acties
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookToverland video


 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens een keer Plopsaland de Panne. Plopsaland de Panne was het aller eerste Plopsa pretpark. Ontmoet Kabouter Plop, Mega Mindy en alle andere Studio100 figuren.
Lees meer over Plopsaland de Panne >>

 Meer pretparken: Movie Park Germany - Bobbejaanland - Attractiepark Slagharen - Duinrell - De Efteling .

Bestel direct een Slagharen arrangement direct bij Slagharen met vrij toegang tot Attractiepark Slagharen.
Klik op de banner om direct bij Slagharen te boeken.
Toverland prijzen

De Toverland entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 27,- per persoon.
55+ en groepen >20 personen betalen €22,-.
Kinderen 90-120cm betalen €17,50 per persoon. Kinderen tot 90cm en rolstoelgangers mogen gratis het park binnen.
In de zomervakantie komt er € 1,- / € 1,50 bovenop de normale ticketprijzen.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op www.Toverland.nl
Korting op Toverland tickets kunt u krijgen via onze Toverland korting pagina.


Openingstijden van Toverland

Attractiepark Toverland is 365 dagen per jaar geopend. Sommige buiten attracties zijn dicht in de winterperiode.
Toverland is regulier dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur.

 


Toverland arrangementen
Toverland ticket + hotel vlak bij Toverland bij Kras reizen.

Kras reizen pretparken


Toverland hotel verblijf bij Booking.com.

Booking.com


Toverland geschiedenis

Toverland heeft een korte geschiedenis. Toverland werd in 2001 geopend in Sevenum met een paar indoor attracties.

In 2004 werd het park uitgebreid met onder andere de Booster Bike achtbaan. Achtbaanbouwer Vekoma heeft dit type achtbaan bedacht en Toverland was het eerste pretpark ter wereld die dit type achtbaan kreeg. Inmiddels maakt het Zwitserse bedrijf Intamin AG en het Italiaanse Zamperla ook dit type achtbanen.

Ook de rodelbaan waar je zelf de snelheid van kunt bepalen tot maximaal 40km per uur, een boomstam attractie en een buitenspeelterrein werden toegevoegd

In 2007 liet Toverland de houten achtbaan Troy ontwerpen en bouwen door het Amerikaanse GCI. Een top achtbaan van 1 km lang, 35 meter hoog en topsnelheid van 90km per uur.

Voor 2008 stond een attractie gepland welke uiteindelijk niet door ging wegens te lage capaciteit. In plaats hiervan ging het park het Toverhuis bouwen. Een interactieve attractie waarbij bezoekers met een toverstaf door het huis lopen. Door deze staf op objecten te richten gebeuren er magische dingen in het huis.

In 2009 kwam de eerste dagelijkse theatershow in het park. Bami Salami is een show met een verhaal over Toos Toverhoed waarbij gewerkt wordt met LCD-schermen die de verhaallijnen laten zien.

Toverland ontving in 2008 en 2009 ongeveer 520.000 bezoekers, in 2007 bijna 500.000 bezoekers, in 2006 465.000 en in 2005 rond de 410.000 bezoekers.

Ithaka is het derde themagebied en is het 1e buiten gedeelte van het park. Het opende in 2010. Hier is de Troy achtbaan te vinden, het schommelschip Scorpius en de boomstamattractie Expedition Zork.

Begin 2011 werd de 1e hal waarin het Land van Toos centraal staat geheel opgeknapt en Toverland krijgt een nieuw logo.

Het 4e themagebied, de Magische Vallei, opend officieël in 2013. Hierin zijn de spinning coaster Dwervelwind en de wildwaterbaan Djengu River te vinden. Het park verwelkomde dit jaar 621.000 bezoekers, een record.

In 2018 is het Magic Forest uit 2004 geherthematiseerd naar het land Oostenrijk en kreeg het de nieuwe naam Wunder Wald. Tevens opende er een vijfde themagebied, Port Laguna. De duurste uitbreiding uit van Attractiepark Toverland. De B&M wingcoaster Fenix is de langste en hoogste wing coaster in Europa en de eerste in de Benelux.


 


Meer Toverland
> Toverland
Korting op Toverland
  Toverland route

Linkpartners
Disneyland Parijs aanbiedingen
Plopsaland startpagina

Pretpark kaartjes met korting


Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlTags: Toverland - Attractiepark Toverland - Toverland Sevenum - Toverland attracties - Toverland openingstijden - Toverland geschiedenis
Toverland tickets - Toverland prijzen - Toverland arrangement

Linkpartners