Puy du Fou

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Puy du Fou

Puy du Fou

Ooit al eens gehoor van themapark Puy du Fou in Frankrijk? Geen grote achtbanen, darkrides, snelle attracies of attracties voor kleine kinderen. Nee niks van dat alles. Maar, wat is hier dan wel te beleven? Nou Puy du Fou is een themapark waarin alles draait om grote live shows. Meer dan grote 10 shows nemen je mee door de geschiedenis. Diverse oorlogen spelen voor je ogen af maar wees gerust, het is geen 18+ park vol bloed en horror. Al kunnen enkele spannende effecten soms toch wel eng zijn voor kleine kinderen. Hou je van shows, spektakel, speciale effecten, vuur en muziek? Dan moet je echt in themapark Puy du Fou zijn geweest!

Een spannende vogelshow, de legende van de ridders van de ronde tafel tot leven zien komen, de Vikingen die de stad aanvallen of een grote arenashow in een gigantisch Colosseum?! Het is hier allemaal te vinden! Mis het niet. 1 dag is eigenlijk niet genoeg. De shows zijn zo gepland dat je eigenlijk 2 dagen nodig hebt om alles te kunnen zien.
Vergeet niet uw Puy du Fou entree tickets met korting te kopen via deze site. Zo kunt u geld besparen en heeft u toch een goedkoop dagje of weekendje uit met het hele gezin. Het bespaard in ieder geval al wachttijd mij de kassa's van Puy du Fou!

  Themapark Puy du Fou - Puy du Fou korting --- Facebook - Pretparken


Puy du Fou attracties en shows

Zoals gezegd heeft het park niet echte attracties. Wel zijn er enkele kleine attracties zoals mooie tuinen met aparte sprookjes om doorheen te lopen. Eigenlijk zijn de attracties die er zijn allemaal showruimtes waar je doorheen loopt.

In 2016 opende Puy du Fou de nieuwe attractie Le Dernier Panache. Een gigantische zaal die 360 graden van links naar rechts draait tijdens de show. Het podium is geheel rondom het zitgedeelte en iedere keer komt een ander decor te voorschijn. Vergelijkbaar met de musical Soldaat van Oranje, maar dan vele malen groter.
In Le Signe du Triomphe beleef je een gigantische arenashow. Het is net of je in het rome bent van 2000 jaar geleden. In Les Vikings proberen de Vikingen het rustige dorp over te nemen terwijl in Le Secret de La Lance de ridders vechten om het behoud van hun dorp. In Les Chevaliers de la Table Ronde komt de legende van de ridders van de ronde tafel tot leven voor je eigen ogen met bizarre effecten. In de doorloop attractie Les Amoureux de Verdoun begeef je jezelf in de loopgraven van de oorlog in Verdun. Mousquetaire de Richelieu is een Apassionata achtige live show met paarden waarin het verhaal van de Drie Musketiers wordt uitgebeeld. Le Bal des Oiseaux Fantomes is de grootste en meest mooie vogelshow die we ooit hebben meegemaakt! Nieuw in 2017 is Le Grand Carillon. Een optreden vanuit een gigantische klokkentoren.

De ene show is nog spektaculairder en groter dan de andere. Sommige effecten zijn over de top maar toch maakt het dat verhalen echt tot leven komen voor je neus. Net of je in een grote speelfilm zit.

Verder is er een heus Medieval ridderdorp nagebouwd, is er een grote fonteinenshow genaamd Les Grandes Eaux, loop je door prachtige groene tuinen, zie je water dansen en kun je verdwalen in een dolhof. Ooh en voor de kleine kinderen is er nog een grote poppenshow zoals wij dat ook nog kennen van onze jeugd.

Nog geen beeld voor ogen wat we nu bedoelen? Bekijk dan onze Puy du fou trip report & review! En bekijk ook zeker onze video's en laat je overtuigen om te gaan.


 

Op deze pagina
Puy du Fou
Puy du Fou attracties
Puy du Fou prijzen
Puy du Fou openingstijden

Meer Puy du Fou
> Puy du Fou
Korting op Puy du Fou
  Puy du Fou review, tips & trip report

Facebook acties
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookPuy du Fou video'sOns park review, eindcijfer & Trip report!


 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens een keer Plopsaland de Panne. Plopsaland de Panne was het aller eerste Plopsa pretpark. Ontmoet Kabouter Plop, Mega Mindy en alle andere Studio100 figuren.
Lees meer over Plopsaland de Panne >>

 Meer pretparken: Movie Park Germany - Bobbejaanland - Attractiepark Slagharen - Duinrell - De Efteling .

Reserveer direct een compleet Disneyland Parijs arrangement inclusief verblijf en onbeperkt entree met korting.
Klik op de banner om direct bij Disneyland Paris te boeken.


Puy du Fou prijzen

Bekijk hier de actuele Puy du Fou themapark prijzen en aanbiedingen op deze Puy du Fou tickets website. U krijgt hier via ons al snel 10% korting per ticket!
Korting op Puy du Fou tickets kunt u ook krijgen via onze Puy du Fou korting pagina.


Openingstijden van Puy du Fou

Grand Parc Puy du Fou is van april t/m oktober vrijwel dagelijks geopend. De openingstijdens zijn minstends van 10:00 tot 19:00 uur. Op veel dagen is het park geopend tot 21 uur en soms tot 22:30. Bij deze meeste late sluitingstijd is de grote avondshow 'Les Orgues de Feu' (grootse fonteinenshow met speciale effecten, dansers, licht en vuur) te zien en deze is gratis inbegrepen bij je park ticket.
Voor de avondshow Cinéscénies moet lang voorafgaand het bezoek al tickets worden besteld.

 


Puy du Fou arrangementen
Hotel verblijf vlak bij Puy du Fou boeken bij Booking.com.

Booking.com


Puy du Fou geschiedenis

De geschiedenis van La Cinéscénie begint in het voorjaar van 1977. Philippe de Villiers is een 27 jarige student die samen met Jean Saint Bris, een muziek en lichtshow maker in het Loiredal het idee bedenken om samen te gaan werken aan een show. Ze bedenken de avondshow Cinéscénie. Op 13 juni 1977 rijden ze langs de ruïnes van een oud kasteel uit de renaissance tijdperk gelegen in Les Epesses. Ze schreven een scenario uit over het leven van de lokale familie Maupillier.

Uiteindelijk wordt de show een succes, ze gebruiken de ruimte rondom het kasteel om mensen langer te vermaken en zo meer omzet te genereren. Langzaamaan komen er tuinen, bezienswaardigheden en nieuwe shows bij. Het park groeit en groeit. 40 jaar later is Puy du Fou een themapark waar men zich zeker één volle dag kan vermaken, maar een 2e dag lukt ook goed. Dan kun je pas alle shows, attracties en paden van het park zien en ervaren.


 

Meer Puy du Fou
> Puy du Fou
Korting op Puy du Fou
  Puy du Fou review, tips & trip report

Linkpartners
Pretpark Blog - Reviews & Trip reports


Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlLinkpartners