----

  Peter Langhout reizenLanghout
  Disneyland ParijsDisneyland

  BungalowSpecialsEfteling Bosrijk
  Booking.comBooking.com

  De Jong Intra vakantiesDe Jong
  TGV DisneyNSinternational

  HotelspecialsHotelspecials
  Oad Disney reizenOad reizen

  Vrij uitVrij Uit
  Effeweg.nlEffeweg

  Expedia.nlExpedia
  TravelBird pretpark kortingTravelbird

  DagticketsDagtickets
  VakantieveilingenVakantieveilingen

Plopsaland de Panne

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Plopsaland de Panne

Plopsaland de Panne

Plopsaland de Panne is een pretpark in De Panne BelgiŽ. Het pretpark is sinds april 2000 open. Het pretpark is gelegen in aan de kustplaats De Panne wat in de buurt ligt van Oostende. Plopsaland de Panne is een erg leuk familiepark met uiteenlopende gethematiseerde attracties. Het park heeft voornamelijk attracties voor kinderen maar ook de ouders zullen zich er goed vermaken.
Plopsaland heeft niet echt een aanbod aan grote thrill rides en wordt daarom voor veel mensen tussen de 16 en 35 niet als uitnodigd park gezien. Voor gezinnen is dit park echter een aanrader.

Plopsaland de Panne kan een vrij duur dagje uit zijn maar door uw Plopsaland entree tickets met korting te kopen via onze site kunt u een hoop geld besparen en een voordelig dagje uit.

  Plopsaland - Plopsaland korting - Plopsaland arrangementen --- Facebook - Pretparken


Plopsaland attracties en shows

Plopsaland de Panne heeft meer dan 40 attracties in haar park. Een echt familiepark met een paar sensationele attracties en is met name geschikt voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Neem plaats in de attracties van dit park en beleef een leuk dagje uit met uw (jonge) kinderen.

Draaimolens, de Ploptuin, waterfietsen zijn een paar typische kinderattracties in het park. In de Piratenboot, SprinFlyer, Storm op Zee en de Rollerskater kunt u terecht als u van iets meer spektakel houd. de SpringFlyer is een 67 meter hoge zweefmolen wat menig kind en volwassene doet duizelen. Een letterlijk hoogtepunt van je dag!

Ook heeft het pretpark een aantal waterattracties. De Mega Mindy Jetski, SuperSplash, de Eenden, Waterfietsen, de Vaat, de Boomstammetjes en het Bos van Plop hebben allemaal iets met water te maken. Bij de ene attractie blijf je droog en bij de ander krijg je hier en daar een golf water over je heen.

Ga je echt voor veel spanning en sensatie? Neem dan plaats in Anubis: The Ride. De achtbaan die gethematiseerd is naar de Anubis serie. Anubis: The Ride zet het park 3 keer op zijn kop nadat je met een snelheid van 90 Km/u wordt gelanceerd. Een topachtbaan (iets wat aan de korte kant) en de beste achtbaan van het park!

In Plopsaland zijn regelmatig shows voor jonge kinderen. Ook kunt je alle figuren van Studio 100 zoals Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba en vele andere dagelijks vinden in het pretpark.

Beleef zelf een dagje Plopsaland de Panne of maak er een lang weekend weg van door ook een hotel in de buurt van Plopsaland te boeken.

 

Op deze pagina
Plopsaland de Panne
Plopsaland attracties en shows
Plopsaland de Panne prijzen
Plopsaland openingstijden
Plopsaland geschiedenis

Meer Plopsaland de Panne
> Plopsaland de Panne
Plopsaland tickets
Korting op Plopsaland
Plopsaland hotels
  Plopsaland route

Facebook acties
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookPlopsaland video

 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens Drievliet. Attractiepark Drievliet bij Den Haag is een attractiepark die steeds meer thematiseerd. Topattracties zijn Kopermijn, Lunatic, Piratenboot en Formule X.
Lees meer over Drievliet >>

 Meer pretparken: Attractiepark Slagharen - De Efteling - Movie Park Germany - Plopsa Indoor Hasselt .

Bestel direct een Efteling Bosrijk arrangement of een overnachting in het Efteling Hotel inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling.
Klik op de banner en boek direct. Koop nu Efteling tickets met korting.


Plopsaland de Panne prijzen

De Plopsaland de Panne entreeprijs voor volwassenen en kinderen vanaf 1 meter bedraagt Ä35,50.
Kinderen tussen de 85 en 100 centimeter en 70+ betalen Ä10,- Toegangsticket Combiticket Plopsaqua + Plopsaland >85cm tot 1m is Ä20,-
Combiticket Plopsaqua + Plopsaland vanaf 1 meter is Ä45,50

Kijk voor meer informatie over de prijzen op www.Plopsa.be/
Korting op Plopsaland de Panne tickets kunt u krijgen via onze Plopsaland korting pagina.


Openingstijden Plopsaland de Panne

Plopsaland de Panne in BelgiŽ is geopend van 230 maart 2018 t/m 31 december 2018.
Op een aantal dagen in april, mei, juni, september en oktober is het park gesloten. In november en december is het park de meeste dagen gesloten en slechts op een aantal dagen & in het weekend open.
Plopsaland is regulier dagelijks geopend van 10.00 - 17.30 uur. Op bepaalde dagen en in de meeste weekenden is het park van 10.00 - 18.00 uur open.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden van Plopsaland de Panne op www.Plopsaland.be/

 


Plopsaland de Panne arrangement
Plopsaland ticket + hotel vlakbij Plopsaland bij Plopsaland de Panne reserveren bij Bungalow Specials.


Plopsaland ticket + Plopsaland verblijf bij Hotel Specials.
Plopsaland geschiedenis

Plopsaland de Panne heeft een aparte geschiedenis. Plopsaland is namelijk niet als nieuw pretpark ontstaan. Plopsaland de Panne opende op 29 april 2000 maar is in de jaren 1935 begonnen...

Alberic-Joseph Florizoone werd geboren in 1907. Na de oorlog besloot Alberic als ondernemer honing te produceren en te verkopen. Dit ging zo goed dat hij ook naar grote steden ging om zijn honing te promoten en te verkopen. In Antwerpen mocht hij een paviljoen openen en om extra publiek te trekken plaatste hij de Dansende Fontijnen wat een waterorgel was.

In 1932 stond Alberic in Brussel op een beurs waar hij de glazen bijenkorf tentoonstelde. In 1934 bedacht Alberic om een stuk grond te kopen in Adinkerke vlak bij de kust. Hier kwamen tentoonstellingsruimen, diverse dieren en een doolhof.

Op 1e paasdag in 1935 opende Het Paleis der Bijen. Vanaf toen kreeg de grond de status 'pretpark' met de naam Meli. Meli komt van het Franse woord 'miel' wat honing betekent.

Sinds 1952 ging Alberic zich steeds meer op amusement richten en het educatieve verdween langzaam in het park. De Sprookjestuin opende in 1954, de allereerste monorail in Europa opende in 1973 en wat later de Keverbaan. Het park trok hierdoor steeds meer bezoekers.

In 1979 ontstond een grote brand in de kelder van het hoofdgebouw. Alberic en de directie van Meli besloten toen om een nieuw hoofdgebouw te bouwen.

Een bijen-attractie die vertelde waar de honing vandaan komt opende eindjaren zeventig. In de jaren tachtig kwam de attractie industrie opgang en zo kocht ook MeliPark nieuwe attracties zoals het Piratenschip in 1981, het Vliegende Tapijt in 1984 en de boomstamattractie Splash in 1989.

Rond 1990 lopen de bezoekersaantallen terug en verliezen lopen op. Geld uit de honingverkopen worden in het park geinvesteerd maar de verliezen blijven stijgen.

In 1992 overlijd Alberic en het park lijkt aan zijn einde te komen. Diverse investeerders proberen het park te redden. Eind jaren negentig besluit Gert Verhulst dat het tijd word om het toen 3 jaar oude Studio 100 imperium flink uit te breiden en dit park relatief goedkoop over te nemen. In 1999 gaat de familie Florizoone akkoord met de overname door Studio 100 samen met de Vlaamse Media Maatschappij.

Op zondag 3 oktober 1999 mogen de mensen uit de Westkust gratis genieten van de laatste dag MeliPark. De dag later stonden de graafmachines klaar en in 6 maanden werd het park gebouwd tot Studio 100 themapark, Plopsaland de Panne genaamd.

29 april 2000 opent Plopsaland officieel haar deuren met een aantal attracties en themalanden die geheel in het teken staan van Samson en Gert, Big en Betsy (wat veel op Samson en Gert lijkt), de muizen Wizzy en Woppy en natuurlijk Kabouter Plop en zijn vrienden.

De naam 'Plopsa' is afkomstig van de eerste twee figuren van Studio 100: Samson en Plop. Plaats "sa" van Samson achter Plop en u krijgt Plopsa.

In de loop der jaren is er behoorlijk wat veranderd in het park. Oude attracties en tijdelijke attracties zijn verdwenen en er zijn inmiddels diverse uitbreidingen geweest.

De bijenattractie Apriama werd voor de opening omgebouwd tot de waterattractie Het Bos van Plop en een grote Paddenstoel werd geplaatst waarin een restaurant gevestigd werd.

In 2001 werden problemen zoals het te kort aan horect en parkeerplaatsen opgelost en natuurlijk mochten de Dansende Fontijnen niet ontbreken! Een leuke verwijzing naar het oude Meli. Ook opende in 2001 de attractie Storm op Zee.

In 2004 werd De Draak achtbaan gebouwd in een vernieuwde themazone van het park. Er opent een nieuwe winkel en weer een restaurant.

In 2005 opende een klein theater en wat kinderattracties zoals De Brandweer, De Carrousel en De TUin van Big.

In 2006 opende twee grote attracties. De SuperSplash en de 67 meter hoge SpringFlyer. Ook opent het K3-museum.

Tot 2006 was de naam van het pretpark Plopsaland maar dat veranderd dit jaar in Plopsaland De Panne.

In 2007 werden 3 nieuwe kinderattracties toegevoegd aan het attractie-assortiment, De Emmer, De Kikkers en De Konijntjes. Er kwamen een aantal horica gelegenheden bij en word het evenemement Ketnet Freezzz voor het eerst gehouden in de winter.

In 2007 herinnerde de Antwerpse student Bert Geens, Gert Verhulst aan zijn belofte die hij ooit maakte in een lied die hij zong als Samson en Gert in de jaren negentig. "10 miljoen". Had je tien miljoen wat zou jij dan doen? Ik kocht liters limonade, honderd kilo chocolade om aan iedereen uit te delen...

Gert Verhulst reageerde erop en gaf 1500 gratis entree tickets voor Plopsaland Indoor Hasselt weg voor 2 februari 2007 met gratis limonade en chocolade aldaar. Een goede stunt voor het pretpark natuurlijk.

In 2008 werd het park gerenoveerd en kwamen er 4 nieuwe attracties bij. De Jetski's, De Vliegende Fietsen, een klein speeltuin en de draaimolen. Ook zijn wat kleine attracties van locatie gewisseld.

28 mei 2008 werd de nieuwe ingang (een 12 meter hoge deur die op een kier staat) en de nieuwe Plopsa-winkel in gebruik genomen.

Op 4 april 2009 opende Plopsaland de Panne de nieuwe achtbaan Anubis: The Ride. Een achtbaan van achtbaanfabrikant Gerstlauer waarbij je in 2 seconden naar 90km per uur wordt gelanceerd om vervolgens een mooie baan af te leggen met 3 inversies. Een goed gethematiseerd station is een replica van het echte Anubis gebouw dat de schaal 2:3 heeft.

In de zomer van 2011 opende Plopsaland de Panne het indoor gedeelte 'Mayaland'. Gebaseerd op de oude tekenfilm serie Maya de Bij. Deze hal heeft 10 nieuwe attracties, twee restaurants en een winkel. De kosten voor deze nieuwe attracties en hal kost ongeveer 8 miljoen euro.

In 2013 moet het Plopsahotel zijn deuren gaan openen.

Voor de komende jaren staat nog veel meer Studio 100 Plopsaland uitbreiding op de planning!


Bron Plopsaland de Panne geschiedenis: http://www.plopsafansite.be en www.Meli.be.


 


Meer Plopsaland de Panne
> Plopsaland de Panne
Plopsaland tickets
Korting op Plopsaland
Plopsaland hotels
  Plopsaland route

Linkpartners
Plopsaland startpagina
Disneyland Parijs aanbiedingenLees ons park review, eindcijfer & Trip report!

Reserveer een pretpark arrangement
Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlTags:
Plopsaland - Plopsaland de Panne - Plopsaland de Panne BelgiŽ - Plopsaland de Panne attracties - Plopsaland de Panne shows - Plopsaland de Panne openingstijden
Plopsaland geschiedenis - Plopsaland tickets - Plopsaland prijzen - Plopsaland arrangement - pretpark Plopsaland de Panne

Linkpartners