----

  Peter Langhout reizenLanghout
  Disneyland ParijsDisneyland

  BungalowSpecialsEfteling Bosrijk
  Booking.comBooking.com

  De Jong Intra vakantiesDe Jong
  TGV DisneyNSinternational

  HotelspecialsHotelspecials
  Oad Disney reizenOad reizen

  Vrij uitVrij Uit
  Effeweg.nlEffeweg

  Expedia.nlExpedia
  TravelBird pretpark kortingTravelbird

  DagticketsDagtickets
  VakantieveilingenVakantieveilingen

Madurodam

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Attractiepark Madurodam

Attractiepark Madurodam

Madurodam is een attractiepark in Den Haag. Madurodam is de grootste kleine stad van Nederland. Bekijk alle grote trekpleisters en gebouwen van Nederland op een schaal van 1:25. Het park trekt veel dagjesmensen aan en toeristen uit binnenland en buitenland. Hoe kun je het belangrijkste van heel Nederland zien in 1 dag? Precies, in Madurodam.
Madurodam is een leuk klein park in Den Haag. Het is moeilijk u hier een volledige dag te vermaken maar voor een aantal uren is het zeker de moeite waard. Vooral Madurodam by Light dat in schoolvakanties wordt gehouden is erg sfeervol en voor velen een hoogtepunt van de dag.

Attractiepark Madurodam kan een vrij duur dagje uit zijn, vooral als u voor het hele gezin moet betalen en u zich niet een volle dag kunt vermaken in het park. Bij ons kunt u altijd geld besparen door uw Madurodam entree tickets met korting te kopen via onze site. Zo kunt ook u een voordelig dagje uit met het hele gezin.

  Attractiepark Madurodam - Madurodam korting - Madurodam adres --- Facebook - Pretparken


Madurodam attracties en shows

Hellendoorn is een attractiepark in de stad Den Haag. Alleen treft u hier geen spannende darkrides, achtbanen en draaimolens. Nee, hier ziet in Nederland in het klein. De Nederlandse Grachten, sfeervolle geveltjes en andere herkenbare Nederlandse taferelen.
Het attractiepark is geschikt voor mensen van alle leeftijden al kunnen zeer jonge kinderen zich hier na enige tijd gaan vervelen. Bekijk de vele mooie Nederlandse gebouwen, bruggen, het vliegveld Schiphol, de wegen met echt bewegende voertuigen en de rijdende modeltreinen.

Alles in Madurodam is gemaakt op schaal 1:25. De maquettes zijn waarheidsgetrouw en worden in eigen beheer gebouwd van verschillende materialen. De makers van de Maquettes bezoeken het echte gebouw en maken er foto's van, samen met de bouwtekening van het gebouw kan de maquette worden gemaakt. De maquettes in Madurodam zijn allemaal gemaakt van kunststof en messing. Het maken van een klein pand duurt ongeveer 3 maanden. Voor grote gebouwen kan dit 2 tot 3 jaar duren.

In schoolvakanties kun je in de avond genieten van het 20 minuten durende Madurodam by Light. Een erg mooi projectie schouwspel over Hansje Brinker en de strijd tegen het water. Een show vol met projecties, licht en lasers.

Beleef zelf een dagje Madurodam of maak er een lang weekend weg van door ook een hotel in de buurt van Madurodam in Den Haag te boeken. Met Madurodam arrangementen overnacht u voordelig in de buurt van attractiepark Madurodam inclusief toegang tot het park. Klik op een van de arrangementen op deze pagina om deze direct te boeken.

 

Op deze pagina
Attractiepark Madurodam
Madurodam attracties
Madurodam prijzen
Madurodam openingstijden
Madurodam geschiedenis

Meer Madurodam
> Attractiepark Madurodam
Korting Madurodam
  Madurodam route

Facebook acties
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookMadurodam video
Speelland

 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens Speelland Beekse Bergen. Speelland is een attractiepark aan het Victoriameer en het zandstrand van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Leuk voor jonge kinderen.
Lees meer over Speelland >>

 Meer pretparken: Duinrell - Slagharen - Plopsaland de Panne - Toverland - Phantasialand - De Efteling.


Madurodam prijzen

De Madurodam entreeprijs voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar bedraagt Ä16,50.
Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis het park binnen.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op www.Madurodam.nl/
Korting op Madurodam tickets kunt u krijgen via onze Madurodam korting pagina.


Openingstijden Madurodam

Madurodam is 365 dagen per jaar geopend.
Madurodam is regulier dagelijks geopend van 09.00 - 20.00 uur.
Van 4 januar t/m 23 maart is Madurodam open van 09.00 - 17.00.
Van 24 maart t/m 4 sept is Madurodam open van 09.00 - 20.00.
Van 5 september t/m 31 oktober is Madurodam open van 09.00 - 19.00.
Van 1 november t/m 31 december is Madurodam open van 09.00 - 17.00.


Kijk voor meer informatie over de openingstijden / openingsuren van Madurodam op www.Madurodam.nl/

 


Madurodam arrangementen
Madurodam overnachting, hotel vlakbij Madurodam bij Booking.com.
Hotel vlakbij Madurodam boeken bij HotelSpecials

HotelSpecials


Madurodam geschiedenis

Attractiepark Madurodam in Den Haag heeft een geschiedenis die begint een paar jaar na de oorlog. Het is namelijk opgericht na aanleiding van het willen hebben van een oorlogsmonument.

De heer en mevrouw Maduro waren initiatiefnemers van dit park dat de naam Madurodam kreeg. De heer en mevrouw Maduro uit Willemstad, CuraÁao, zochten een manier om een monument op te richten voor hun enige zoon George die in februari 1945 is overleden aan vlektyphus als gevangene in Dachau. Voor zijn daden in de eerste oorlogsdagen heeft hij postuum de Militaire Willemsorde gekregen.

Mevrouw Boon-van der Starp was lid van de Raad van Bijstand van de Stichting Nederlands Studenten Sanatorium in Laren. Zij zocht een manier om financiŽle steun te krijgen zodat er meer geld binnen zou komen om studenten met tuberculose te kunnen behandelen. Zij dacht aan een idee zoals in het Engelse Beaconsfield was uitgevoerd. Daar stond een miniatuurstadje waarvan een gedeelte van de omzet van het park werd afgestaan aan de Londense ziekenhuizen.
Na een ontmoeten tussen mevrouw Boon- van der Starp en de heer en mevrouw Maduro, hebben de heer en mevrouw Maduroo geld beschikbaar gesteld voor de bouw van een miniatuurstad als herdenkingsmonument in plaats van een regulier monument voor hun zoon. De architect S. J. Bouma was directeur van het Zuiderzeemuseum en wilde graag helpen bij de bouw van een dergelijke miniatuurstad. Nadat hij Beaconsfield had bezocht ging hij zelf een plan maken voor een Nederlandse stad. Deze werd ontworpen op schaal 1:25. Het thema was 'stadje met de glimlach'.

Met de gemaakte plannen voor deze stad werden grote bedrijven benaderd voor nog meer financiŽle hulp. Onder andere de Nederlandse Spoorwegen, vliegveld Schiphol, vele huizen, straten, snelwegen, grachten en bruggen werden zo gerealiseerd.

Madurodam opende haar deuren op 2 juli 1952, enkele weken nadat de Efteling haar deuren opende.

Madurodam is in al die jaren niet veel veranderd in opzet. In 1996 volgde een grote uitbreiding waarin het park een nieuwe entree kreeg, een grote vuurtoren en een hal waarin tentoonstellingen gehouden kunnen worden.

De grootste wijzing aan de bestaande maquettes was de update aan vliegveld Schiphol. Deze is in 2003 helemaal gerenoveerd. Bewegende vliegtuigen en andere voertuigen op het vliegveld zorgen voor een waar spektakel.

Madurodam bestaat uit vele bewegende onderdelen. Grote snelwegen met rijdende auto's, bussen en vrachtwagens. Grachten vol water, varende boten en open en dichtgaande bruggetjes. Er zit heel wat techniek verscholen in het park!

In de winter van 2011/2012 is Madurodam helemaal op de schop gegaan en heeft een totale renovatie ondergaan. Er is nu nog meer interactie dus meer te doen en te leren voor kinderen.


Madurodam by Light

Sinds een aantal jaren heet Madurodam in Den Haag iets extra's in de schoolvakanties. Madurodam bij Light. Naast dat heel de miniatuurstad in het donker verlicht wordt door duizenden lampjes en er een mooie sfeer hangt in het park zorgt Madurodam by Light voor nog meer spektakel.

Iedere avond na zonsondergang zal de bezoeker zich onderdompelen in een fascinerend Hollands sprookje dat het verhaal vertelt van Hansje Brinker en de strijd tegen het water. Madurodam maakt gebruik van de modernste projectietechnieken voor deze show van water, muziek, project, licht en laser.
Madurodam by Light is een hoogtepunt en geslaagde afsluiting van uw bezoek aan Madurodam.


 


Meer Madurodam
> Attractiepark Madurodam
Korting Madurodam
  Madurodam route

Linkpartners
Geen

Duinrell arrangement


Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlTags: Madurodam - Attractiepark Madurodam - Madurodam attracties - Madurodam openingstijden - Madurodam geschiedenis
Madurodam tickets - Madurodam prijzen - Madurodam arrangementen

Linkpartners