----

  Peter Langhout reizenLanghout
  Disneyland ParijsDisneyland

  BungalowSpecialsEfteling Bosrijk
  Booking.comBooking.com

  De Jong Intra vakantiesDe Jong
  TGV DisneyNSinternational

  HotelspecialsHotelspecials
  Oad Disney reizenOad reizen

  Vrij uitVrij Uit
  Effeweg.nlEffeweg

  Expedia.nlExpedia
  TravelBird pretpark kortingTravelbird

  DagticketsDagtickets
  VakantieveilingenVakantieveilingen

Avonturenpark Hellendoorn

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark in de gemeente Hellendoorn. Avonturenpark Hellendoorn is het leukste pretpark voor een compleet dagje uit. Het pretpark heeft 30 attracties voor jong en oud. Het park heeft voornamelijk attracties voor kinderen en tiener tussen de 2 en 14 jaar oud. Naast de familieattracties en kinderattracties zijn er ook een paar zeer spannende attracties zoals de Rioolrat, Tornado en Wild Waterval.
Avonturenpark Hellendoorn is een gezellig en mooi park waar u een volle dag plezier kunt hebben samen met uw kinderen die gek zijn van avonturen en attracties.

Pretpark Avonturenpark Hellendoorn kan een vrij duur dagje uit zijn, vooral als u voor het hele gezin moet betalen. Bij ons kunt u altijd geld besparen door uw Avonturenpark Hellendoorn entree tickets met korting te kopen via onze site. Zo kunt ook u een voordelig dagje uit met het hele gezin.

  Avonturenpark Hellendoorn - Avonturenpark Hellendoorn korting - Hellendoorn adres --- Pretparken


Avonturenpark Hellendoorn attracties en shows

Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark in de gemeente Hellendoorn (overijssel). Het pretpark heeft voor ieder wat wils. Rustige kinderattracties zoals het Avonturenrad, Draaimolen, Postkoets en de Zwanenmolen maar ook achtbanen, wild waterbanen, een darkride en natuurlijk veel familieattracties.
Het attractiepark is met name geschikt voor kinderen van 2 t/m 14 jaar. Neem plaats in de leuke familieattracties van dit park en beleef een leuk dagje uit met uw (jonge) kinderen.

Sungai Kalimantan is de langste wildwaterbaan van Nederland. Net zoals de Pirana in De Efteling kunnen ook bij deze wildwaterbaan de bootjes elkaar passeren waardoor er interactie met andere bezoekers van de attractie kan ontstaan wat erg leuk is. Zo kan een jouw ritje ineens veel langer duren dan die van de andere bootjes die u inhalen. Deze rivier is 500 meter lang en heeft een aantal watervallen, fonteinen en een tunnel voor je in de aanbieding.

Nog een leuke waterattractie is de Wild Waterval wat de allereerste wildwaterbaan is van Nederland. De baan is 550 meter lang en 12 meter hoog.

Naast de familieattracties als de Monorail, Old Timers, het Doolhof, de Super Glijbaan en Casa Magnetica zijn er ook 3 achtbanen in Avonturenpark Hellendoorn te vinden. De Rioolrat is een indoorachtbaan in het donker en de Donderstenen is een familieachtbaan die sinds 2005 in het pretpark staat. De Tornado is een echt kurkentrekker achtbaan inclusief looping!

Liever nog iets extremers? Neemdan plaats in de Montezumas's Revenge. Een topspin attractie die uw haren overeind doet staan.

Beleef zelf een dagje Avonturenpark Hellendoorn of maak er een lang weekend weg van door ook een hotel in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn te boeken. Met Avonturenpark Hellendoorn arrangementen overnacht u voordelig in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn inclusief toegang tot het park. Klik op een van de arrangementen op deze pagina om deze direct te boeken.

 

Op deze pagina
Avonturenpark Hellendoorn
Avonturenpark Hellendoorn attracties
Avonturenpark Hellendoorn prijzen
Avonturenpark Hellendoorn openingstijden
Avonturenpark Hellendoorn geschiedenis

Meer Avonturenpark Hellendoorn
> Avonturenpark Hellendoorn
Korting Avonturenpark Hellendoorn
  Avonturenpark Hellendoorn route

Facebook acties
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookAvonturenpark Hellendoorn
Madurodam

 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens Madurodam. Miniatuurstad Madurodam in Den Haag heeft het landschap van Nederland nagebouwd op schaal 1:25. Het is de grootste kleine stad van Nederland.
Lees meer over Madurodam >>

 Meer pretparken: Slagharen - Movie Park Germany - Duinrell - Toverland - De Efteling - Phantasialand.

Bestel direct een pretpark arrangement voor de Efteling, Plopsaland, Wunderland Kalkar, Movie Park of andere pretparken.
Klik op de banner om te boeken.

Peter Langhout


Avonturenpark Hellendoorn prijzen

De Avonturenpark Hellendoorn entreeprijs voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar bedraagt 22,50.
55+ en mindervaliden betalen 18,50.
Kinderen t/m 2 jaar en jarigen op de dag van bezoek mogen gratis het park binnen.

Entree tot Aquaventura slidepark kost 3,- extra p.p.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op www.Avonturenpark.nl/
Korting op Avonturenpark Hellendoorn tickets kunt u krijgen via onze Avonturenpark Hellendoorn korting pagina.


Openingstijden Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 27 maart 2016 t/m 30 oktober 2016.
Op een aantal doordeweekse dagen in april, mei, september en oktober is het pretpark gesloten.
Avonturenpark Hellendoorn is regulier dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.
Op bepaalde dagen in de zomer is het park van 10.00 - 18.00 of van 10.00 - 20.00 uur open.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden / openingsuren van Avonturenpark Hellendoorn op www.Avonturenpark.nl/

 


Hellendoorn arrangementen
Bungalowpark of vakantiepark vlakbij Avonturenpark Hellendoorn boeken bij BungalowSpecials

BungalowSpecials


Avonturenpark Hellendoorn geschiedenis

Avonturenpark Hellendoorn heeft een lange geschiedenis. Avonturenpark Hellendoorn is een attractiepark dat is geopend in 1936 door de heer van de Berg.

In 1936 werd een theehuis gebouwd met terras en speeltuin. Dat was destijds helemaal in en meerdere pretparken zijn ook ooit zo begonnen. Ook de eerste jaren na de oorlog opende steeds meer theehuizen hun deuren waarvan sommige ooit de start waren tot het uitgroeien tot een groots pretpark of themapark.

In 1974 werd de sprookjestuin en het dolhof aangelegd in Hellendoorn. Dit dolhof is nog steeds terug terug te vinden in het park.

Heel wat jaren later in 1977 werd de Monorail, de Old Times en Casa Magnetica geopend. Allen ook nog steeds te vinden in het park. Van de jaren tussen 1947 en 1977 is weinig bekent.

In 1978 t/m 1980 werde de attracties, Junglevaart, Avonturenslang, Casa Rotativa en een zeeleeuwen show geopend. In 1980 werd tevens een nieuw parkeerterrein geopend op het terrein van Avonturenpark Hellendoorn.

In 1981 opende de Goldwash haar deuren en in 1982 werd de Canadian River geopend. Deze Canadian River heet sinds 2006 de Wildwaterbaan. Deze attractie is in 1982 geopend door Pieter van Vollenhoven. De baan is maarliefst 550 meter lang en op het hoogste punt 12 meter hoog.

1983 was het jaar waarin de Highdive Show tijdelijk te zien was en de komst van de Dombomolen, de Superglijbaan en nieuwe horeca. In 1984 was er een heuze Papegaaienshow in het park.

In 1986 en 1987 wren de tijdelijke attracties Black Hole en de Notenkraker in Hellendoorn te vinden.

In 1988 werd Jingle Rock, de Zwanenmolen, het speelkasteen het het springend water toegevoegd aan het attractie assortiment. In 1989 was de tijdelijke Hellendoorn Magical Monkey Shows die speciaal werd geopend door Andre van Duin.

De kurkentrekken achtbaan de Tornado opende in 1990 en is nogsteeds een van de trekpleisters van dit pretpark. Deze achtbaan is 25 meter hoog, 460 meter lang en heeft een topsnelheid van 60km/uur.

In 1991 opende alweer een achtbaan in Avonturenpark Hellendoorn. Deze werd in 1996 alweer gesloten en vervangen door een andere achtbaan met dezelfde naam maar met een andere lay-out van het type Junior Coaster en werd geleverd door achtbaanbouwer Vekoma. De Rioolrat is een darkride achtbaan die onder de grond is gebouwd. De Rioolrat is 305 meter lang, gaat niet over de kop en heeft een snelheid van 45 km/uur.

Het werd tijd voor een mooi entreegebouw en deze opende in 1992 samen met de Place de Paris, het Paviljoen en het Avonturenrad.

In 1994 opende Dino Sky Pedalo en Moby Dick haar deuren voor de gasten.

In 1997 opende de Sungai Kalimantan. Een wildwaterbaan die qua omvang vergelijkbaar is met de Pirana in de Efteling. Deze wildwaterbaan is 500 meter lang en koste 10 miljoen gulden. De attractie kreeg onder andere aandacht in het programma 'Goede Zaken' van de tros in een uitzending over pretpark zaken in Nederland.

In 1998 opende de Topspin attractie Montezuma's Revens, gevolgd door de Discovery Club in 1999.

In 2000 was er de pretpark show Zoek de Geheime Schat en in 2001 de Zeeleeuwenshow. Ook opende de Jungle Monster attractie. In 2002 en 2003 was de Sky Pirates de park show van Avonturenpark Hellendoorn gevolgd door de show Vlucht 7: Op zoek naar het Grote Geluk in 2004.

In 2003 opende de attracties de 3 Geheime Torens, Het Gouden Theater Paleis en de Bron van de Eeuweige Jeugd in Avonturenpark Hellendoorn.

2005 was het openingsjaar voor De Donderstenen achtbaan, het Weg en de Magiestralen. Parkshow van dit jaar was Power Flowerz. In 2006 was de parkshow Wereldfeest.

In 2007 kwam de Sky Pirates weer terug met nog meer stunts welke ook in 2008 en 2009 nog doorgang zouden vinden.

In 2008 werd eethuis De Berghoeve verbouwd en sinds 2009 werd het jaarlijks terugkerend evenement Spellendoorn voor het eerst gehouden in het pretpark.

In 2010 was de (tijdelijke) stunshow Excalibur te vinden in Avonturenpark Hellendoorn. Ook werd de infrastructuur van het park eens flink onder handen genomen.

In 2012 heeft Avonturenpark Hellendoorn de nieuwe familieattractie "Tarantula Magica" geopend. Ben jij een echte snelheidsduivel en heb je een sterke maag? Stap dan in, in dit avontuur! Dit is een (2e hands) Enterprise attractie.

Ook voor de komende jaren staan een aantal uitbreidingen gepland voor Avonturenpark Hellendoorn. Ook een nieuwe parkshow mag niet ontbreken!


 


Meer Avonturenpark Hellendoorn
> Avonturenpark Hellendoorn
Korting Avonturenpark Hellendoorn
  Avonturenpark Hellendoorn route

Linkpartners
Geen

Efteling arrangement
Vakantiepark-Bosrijk.com


Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlTags:
Avonturenpark Hellendoorn - Avonturenpark Hellendoorn attracties - Avonturenpark Hellendoorn shows - Avonturenpark Hellendoorn openingstijden
Avonturenpark Hellendoorn geschiedenis - Avonturenpark Hellendoorn tickets - Avonturenpark Hellendoorn prijzen - Avonturenpark Hellendoorn arrangement
Pretpark Hellendoorn

Linkpartners