----

  Peter Langhout reizenLanghout
  Disneyland ParijsDisneyland

  BungalowSpecialsEfteling Bosrijk
  Booking.comBooking.com

  De Jong Intra vakantiesDe Jong
  TGV DisneyNSinternational

  HotelspecialsHotelspecials
  Oad Disney reizenOad reizen

  Vrij uitVrij Uit
  Effeweg.nlEffeweg

  Expedia.nlExpedia
  TravelBird pretpark kortingTravelbird

  DagticketsDagtickets
  VakantieveilingenVakantieveilingen

Europa Park

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Europa Park

Europa Park

Europa Park is het grootste pretpark van Duitsland. Europa Park is een gigantisch leuk park dat ligt in de plaats Rust. Het park ligt in de buurt van Freiburg en Straatsburg. Het pretpark neemt u mee op een reis door diverse landen van Europa. Veel en zeer mooi gethematiseerde attracties, gebouwen en landschappen zorgen voor het Epcot park van Europa.
Europa Park is een park dat gericht is op mensen van alle leeftijden. Of u nou met uw kleine kinderen komt of met uw eigen ouders of grootouders. Iedereen kan zich in Europa Park een volledige dag vermaken. Eigenlijk kunt u uzelf zelfs 2 of 3 volle dagen vermaken in Europa-park!

Pretpark Europa Park kan een vrij duur dagje uit of lang weekendje weg zijn, vooral als u voor het hele gezin moet betalen. Door uw Europa Park entree tickets met korting te kopen via onze site kunt u een hoop geld besparen en een voordelig dagje uit. Zorg voor een heerlijk pretpark weekendje en reserveer een van de Europa Park arrangementen.

  Europa Park - Europa Park korting - Europa Park hotels - Europa Park route --- Facebook - Pretparken


Europa Park attracties en shows

Europa Park is een pretpark dat ligt in de Duitse plaats Rust. Europapark staat garant voor uren vol pretpark plezier. Europapark is opgezet in themazones / themalanden waarin veel Europese landen aan bod komen. Het park is maar liefst 950.000 m2 groot. De totale oppervlakte van het hele resort is ongeveer 975.000 m2.
Het attractiepark is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Of u nou jong of oud bent, voor iedereen is wel wat te doen, te zien of te beleven. Er zijn zeer veel gethematiseerde attracties in Europa Park. Daarnaast heeft het ook een aantal park shows.

Bezoek rustige kindere attracties zoals Puppet Boat Ride, Dino Merry-go-round, Crazy Taxi, Dwarf City, Trampoline en Magical Garden. Familie attracties zoals de Pirates in Batavia, Feria Swing, Ghost Castle, Euro-Tower, Eurosat de Cassandra's curse madhouse attractie, Koffiekopjes, Jungle Rafts, Vindjammer, Monorail en Whale ADventuers - Splash.

Zin in een spannend avondtuur? Neem dan plaats in de waterattracties Fjord Rafting, Atlantica SuperSplash, Atlantica-Platform, Tirol Log Flume en Poseidon. Meer spanning? Berijd dan eens de 10 achtbanen die dit park rijk is! Een aantal topachtbanen zoals de Silver Star, Blue Fire Megacoaster en Matterhorn-Blitz en Euro-Mir mogen niet gemist worden door achtbaan fans!

Beleef zelf een dagje Europa Park of maak er een lang weekend weg van door ook in een van de Europa Park hotels te overnachten. Met Europa Park arrangementen overnacht u voordelig direct op het terrein van Europa Park of vlak in de buurt van attractiepark Europa Park vaak inclusief onbeperkt toegang tot het park. Klik op een van de arrangementen op deze pagina om deze direct te boeken.

 

Op deze pagina
Europa Park
Europa Park attracties en shows
Europa Park prijzen
Europa Park openingstijden
Europa Park geschiedenis

Meer Europa Park
> Europa Park
Korting op Europa Park
Europa Park hotels
Hotels in de buurt van Europa Park
  Europa Park route

Facebook acties
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookEuropa Park video
Wunderland Kalkar

 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens Wunderland Kalkar. Kernie´s Familiepark is het attractiepark dat onderdeel is van Wunderland Kalkar. Een resort in Duitsland waar u zich ook ´s avond kunt vermaken.
Lees meer over Wunderland Kalkar >>

 Meer pretparken: Disneyland Parijs - de Efteling - Slagharen - Plopsaland de Panne - Phantasialand.

Bestel direct een pretpark hotel arrangement voor bijv. Europa Park bij Vrij Uit inclusief toegang tot Europa Park in Rust.
Klik op de banner om te boeken.

Europa Park arrangementen bij Vrij Uit


Europa Park prijzen

De Europa Park entreeprijs is tijdens het winterseizoen goedkoper dan in de zomer. In de winter zijn een aantal attracties gesloten.

De Europa Park entreeprijs voor het zomerseizoen:
De entreeprijs voor volwassenen bedraagt €49,50 per persoon. 2 dagen €94,-
Kinderen van 4 t/m 11 jaar, 60+ en mindervaliden betalen €42,50 per kaartje. 2 dagen €80,-
Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis het park binnen.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op www.EuropaPark.de/
Korting op Europa Park tickets kunt u krijgen via onze Europa Park korting pagina.


Openingstijden Europa Park

Europa Park is geopend van 24 maart t/m 4 november 2018.
Europa Park is regulier dagelijks geopend van 9.00 - 18.00 uur (langere openingstijden tijdens het hoogseizoen en bij grote drukte).

Tijdens de wintermaanden opent het park zich ook maar dan in wintersfeer. Het park is dan open van de laatste week van november t/m de eerste week van januari. Op 24 en 25 december is het park gesloten.
Europa Park is in het winterseizoen regulier dagelijks geopend van 11.00 - 19.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden / openingsuren van Europa Park op www.EuropaPark.de/

 


Europa Park arrangementen
Europa Park ticket + Europa Park Hotel reserveren bij Expedia.

Europa Park hotel arrangementen bij Expedia


Hotel vlakbij Europa Park boeken bij Hotel Specials.
Europa Park geschiedenis

De geschiedenis van Europa Park in Rust, Duitsland, begint op 12 juli 1975 wanneer het park haar deuren opent voor het publiek.

Attractiefabrikant Mack Rides wilde graag hun attracties nog beter verkopen. Hoe kun je dat beter doen dan door je attracties aan het publiek tentoon te stellen!

Franz Mack is ooit begonnen met het bouwen van wagens en carrousels en werd daar bekent mee in de jaren 50. Zo ontstonden ook de bekende attracties als de Wilde Mouse, Bobbaan en de spookhuizen.

Franz Mack wilde een pretpark openen bij het Europa meer en daar komt de naam Europa Park vandaan. Uiteindelijk werd voor de plaats Rust gekozen maar kon men de naam al niet meer veranderen waardoor Europa Park de uiteindelijke naam bleef voor dit Duitse pretpark.

In het eerste jaar, 1975 kwamen er al 250.000 mensen naar het park toe. In 1978 passeerden de miljoenste bezoeker de poorten van het park.

Na wat jaren besloot men het park in te gaan delen in Europese landen. In 1982 werd het eerste themaland, Italië geopend. In 1984 werd Nederland toegevoegd, in 1988 Engeland, 1990 Frankrijk, 1992 Scandinavie, in 1994 Spanje en in 1996 Duitsland en later Portugal.

Het park groeide erg snel en zo ook de bezoekersaantallen. In 1991 kwamer er meer dan 2 miljoen mensen in het park. Tegenwoordig zijn dat er maarliefst 4,5 miljoen per jaar.

Europa Park opend haar eerste eigen pretpark hotel in 1996, het El Andaluz hotel. In 1999 opende Castillo Alcazar hotel. In 2003 werd het zeer mooie hotel Colosseo geopend. In 2007 werd weer een Europ Park hotel geopend namelijk hotel Santa Isabel en... er staat alweer een nieuw hotel gepland voor 2012.

Eind 2001 opende Europa Park haar deuren voor het eerst ook in de winter.

Het park heeft inmiddels zeer veel attracties voor alle leeftijden in het assortiment. Ook een groot aantal achtbanen is te vinden in het park. In 2009 opende een nieuw themaland, IJsland. In dit land werd in 2009 gelijk de eerste achtbaan met inversie geopend in het park, Blue fire Megacoaster is zijn naam en ontworpen door de Nederlander Michel den Dulk.

Michel den Dulk heeft in de jaren 2002 - 2005 voor De Efteling gewerkt en o.a. het Meisje met de Zwavelstokjes ontworpen en uitgewerkt. Nadat een stage bij het Engelse pretpark Alton Towers niet doorgaat regelt dat park voor hem een plaats bij de Efteling. In 2002 wordt hij daar in vaste dienst genomen maar verlaat de Efteling na een conflikt met de directie van de Efteling. Bij gaat het zelfde jaar nog aan de slag als ontwerpen bij Europa Park.
In de winter van 2009 kreeg Michel de deal van zijn leven. Hij wordt gevraagd door Walt Disney Imagineering en gaat in het voorjaar van 2010 naar Orlando om daar voor de wereldwijde Disneyland parken attracties te gaan ontwerpen.

In 2010 bestaat Europa Park 35 jaar en viert dit met de opening van de nieuwe attractie Whale Adventeurs - Splash Tours. Een Splash Battle attractie waar men elkaar en objecten kan nat spuiten.
Blue Fire krijgt een nieuwe betere wachtrij en een nieuwe ingang zodat de oude wachtrij als wandelpad gebruikt worden zoals het altijd al bedoelt was.

Op zondag 3 oktober 2010 overleed op 90-jarige leeftijd Fraz Mack. In 2005 heeft de IAAPA hem opgenomen in de 'Hall of Fame' voor zijn pioniersrol in de attractieparkenwereld. Zijn zonen Roland en Jurgen blijven Europa Park verder onderhouden zoals ze dat altijd al deden.

Voor de komende jaren staan er weer een aantal uitbreidingen gepland voor Europa Park. Naaste weer een nieuw Europa Park Hotel komen er ook weer nieuwe attracties aan.

Benieuwd wat Europa Park u in 2011 nieuw te bieden heeft? Bekijk deze geweldige video.


 


Meer Europa Park
> Europa Park
Korting op Europa Park
Europa Park hotels
Hotels in de buurt van Europa Park
  Europa Park route

Linkpartners
Geen

Europa Park arrangement


Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlTags:
Europa Park - Europa Park Rust - Europa Park attracties - Europa Park openingstijden - Europa Park geschiedenis - Europa Park tickets
Europa Park prijzen - Europa Park arrangement - Attractiepark Europapark - Europa Park Duitsland

Linkpartners