----

  Peter Langhout reizenLanghout
  Disneyland ParijsDisneyland

  BungalowSpecialsEfteling Bosrijk
  Booking.comBooking.com

  De Jong Intra vakantiesDe Jong
  TGV DisneyNSinternational

  HotelspecialsHotelspecials
  Oad Disney reizenOad reizen

  Vrij uitVrij Uit
  Effeweg.nlEffeweg

  Expedia.nlExpedia
  TravelBird pretpark kortingTravelbird

  DagticketsDagtickets
  VakantieveilingenVakantieveilingen

Drievliet

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Drievliet

Drievliet

Attractiepark Drievliet is een pretpark in Rijswijk vlak bij Den Haag. Drievliet is een leuk familiepark met diverse attracties. Het park heeft voornamelijk attracties voor kinderen en tiener tussen de 4 en 18 jaar oud. Naast de familieattracties zijn er ook een paar zeer spannende attracties zoals de Kopermijn-achtbaan, het Piratenschip, de Space Loop en de Formule X achtbaan. Een unieke achtbaan in de Benelux en daarbuiten!
Drievliet is een gezellig park waar u een volle dag plezier kunt hebben samen met uw kinderen. Voor gezinnen is dit park echt een aanrader.

Attractiepark Drievliet in Den Haag kan een vrij duur dagje uit zijn maar door uw Drievliet entree tickets met korting te kopen via onze site kunt u een hoop geld besparen en een voordelig dagje uit.

  Drievliet - Drievliet korting - Drievliet adres --- Facebook - Pretparken - Pretpark korting


Drievliet attracties en shows

Familiepark Drievliet in Den Haag heeft 30 attracties in haar park. Een familiepark met 5 sensationele attracties voor jong en en wat ouder. Ook de stoere ouders vermaken zich wel met deze attracties. Het attractiepark is met name geschikt voor kinderen van 2 t/m 16 jaar. Neem plaats in de leuke familieattracties van dit park en beleef een leuk dagje uit met uw (jonge) kinderen.

De carrousel, speeltuinen, El Loco, de Zingende Stal en de Old McDonald's tractorrit zijn erg geschikt voor erg jonge kinderen en zijn echte kinderattracties in het park. In de Zweefmolen, Theeleut, Twistrix, Piratenboot luchtballonenrad, Jungle River, de Goldcurse zijn een greep uit de familieattracties van Drievliet. In de Star Dancer (breakdance), Spaceloop, Lunatic, Kopermijn en de Formule X kunt u terecht als u van iets meer spektakel houd!

In de Formule-X, de nieuwste achtbaan, schiet je na de start binnen 2 sec. naar 70km/h en geniet je van een supervette rit met 'gewichtsloze' stukken waar je veel airtime zult voelen. De stoeltjes van de karretjes zijn op een speciale manier geplaatst zodat vanaf iedere positie lijkt alsof jij de bestuurder van deze racewagen bent!

In Drievliet zijn regelmatig een paar kleine shows voor jonge kinderen. De 5D attractie CineMagic presenteerd Drievliet ook als show in haar park. Zet je speciale 3-D bril op en ervaar de spanning van deze computer animatiefilm over het piraten leven.

Beleef zelf een dagje Drievliet of maak er een lang weekend weg van door ook een hotel in de buurt van familiepark Drievliet Den Haag te boeken. Klik op een van de arrangementen op deze pagina.

 

Op deze pagina
Drievliet
Drievliet attracties en shows
Drievliet prijzen
Drievliet openingstijden
Drievliet geschiedenis

Meer Drievliet
> Drievliet
Korting op Drievliet
  Drievliet route

Facebook acties
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookDrievliet video

 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens Koningin Juliana Toren. Familiepretpark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn is een attractiepark met meer dan 60 attracties voor kinderen van 2 t/m 12 jaar oud.
Lees meer over Koningin Juliana Toren >>

 Meer pretparken: Duinrell - De Efteling - Toverland - Movie Park Germany - Speelstad Oranje - Pipodorp .

Bestel direct een Efteling Bosrijk arrangement of een overnachting in het Efteling Hotel inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling.
Klik op de banner en boek direct. Koop nu Efteling tickets met korting.


Drievliet prijzen

De Drievliet entreeprijs voor volwassenen en kinderen vanaf 1 meter bedraagt 21,50.
60+ en mindervaliden betalen 16,50.
Kinderen tot 1 meter mogen gratis het park binnen.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op
www.Drievliet.nl/
Korting op Drievliet tickets kunt u krijgen via onze Drievliet korting pagina.


Openingstijden Drievliet

Familiepretpark Drievliet in Den Haag is geopend van 30 maart 2018 t/m 28 oktober 2018.
Op een aantal dagen in april, september en oktober is het park gesloten.
Pretpark Drievliet is regulier dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.
Op bepaalde dagen is het park van 10.00 - 18.00 uur open.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden van familiepretpark Drievliet Den Haag op
www.Drievliet.nl/

 


Drievliet arrangement
Bungalowpark vlak bij Drievliet boeken bij BungalowSpecials

BungalowSpecials


Hotel overnachting in een hotel vlakbij Drievliet bij Booking.com.

Booking.com


Drievliet geschiedenis

Drievliet heeft een lange geschiedenis. Drievliet ligt aan de Jan Thijssenweg in Den Haag (vroeger Rijswijk) op de plaats waar drie vlieten als knooppunt bij elkaar komen. De Vliet naar Leiden, Haagvliet en Delftvliet.

In 1625 kocht Johan van Gogh herenhuis de hofstede Drievliet van Ysbrand van der Does, secretaris van Amsterdam. Dit was een groot landgoed met mooie tuinen. Van Gogh gaf het landgoed aan zijn dochter. Na haar dood ging de grond over op haar zoon. De weduwe van haar zoon verkocht het weer aan Nicolaas Evert Fournier, advocaat van het Hof van Gelderland.

In 1736 verkocht Nicolaas het land en het herenhuis aan een andere advocaat van het Hof van Holland. In 1974 kocht C.H.th.A. Hooft Graaflant het landgoed en bleef daar wonen tot aan zijn dood in 1923.

Na de dood van A. Hooft Graaflant maakt de nieuwe eigenaar een cafe van het huis en daarbij opende hij een theetuin in 1938.

In 1940 werd het landgoed weer gekocht door de Maatschappijk Drievliet welke van het landhuis weer een Chinees restaurant maakte. In 1951 werd de eerste speeltuin op het terrein geopend.

De speeltuin heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een pretpark. Steeds meer nieuwe attracties werden gekocht maar ook bestaande attracties uit andere attractieparken of kermissen vonden een plaats in het pretpark.

Achter het huis bevindt zich nu pretpark Drievliet, waarin maar weinig van de vroegere parkaanleg bewaard is gebleven. De oude ingang van het pretpark wordt geflankeerd door oude hekpijlers, die oorspronkelijk de ingang van de buitenplaats aan de weg langs de Vliet markeerden. Het herenpand is inmiddels een rijksmonument geworden.

Een uitgebreide geschiedenis over de laatste 50 jaar waarin de attracties zijn geplaats in het park is slecht beschikbaar. Wat wel bekent is, is dat er er in de loop der jaren diverse attracties uit het pretpark zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor andere attracties. Het park besteed ook steeds meer aandacht aan de uitstraling van de attracties.

Drievliet in Den Haag is een pretpark die langzaam mee groeit met de concurrentie, net niet in de top 5 pretparken van Nederland zit maar wel voldoende vermaak biedt voor een volle dag. Daarbij is het een leuk park voor schoolreisjes en andere uitjes.


 


Meer Drievliet
> Drievliet
Korting op Drievliet
  Drievliet route

Linkpartners
Beekse Bergen korting

Reserveer een pretpark arrangement


Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlTags:
Drievliet - Drievliet Den Haag - Drievliet attracties - Drievliet shows - Drievliet openingstijden - Drievliet geschiedenis - Drievliet tickets - Drievliet prijzen
Drievliet arrangement - familiepretpark Drievliet

Linkpartners