Het Dolfinarium

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Haaien, roggen, zeebaarzen, goudbrasems, diklipharders, stekelbaarzen, lipvissen, regenboogforellen, schollen, tarbots, krabben, kreeften, garnalen, oesters, zeepieren, anemonen en natuurlijk dolfijnen!
Het Dolfinarium Harderwijk is niet alleen een zeedierenpark, maar ook een opvangcentrum voor dolfijnen, bruinvissen en andere zeedieren. Zieke of gewonde dieren kunnen daar herstellen en worden indien mogelijk later weer uitgezet in de Noordzee. Sommige dieren kunnen echter niet terug naar zee, omdat ze niet sterk genoeg meer zijn of hun eigen vis niet meer kunnen vangen. Deze dieren blijven dan in het Dolfinarium in Harderwijk.

  Dolfinarium Harderwijk - Dolfinarium korting - Dolfinarium arrangementen --- Facebook - Pretparken


Dolfinarium shows en attracties

Het dolfinarium in Harderwijk heeft een groot aantal shows voor het publiek. Dagelijks kun je genieten van de Dolfijnenshow De Droomwens in DolfijndoMijn, de zeeleeuwenshow, de walrussenshow en meer entertainment. In deze shows leer je van alles over deze dieren. Wat ze eten, hoe zwaar ze zijn, hoe oud ze worden, hoe ze samen leven, waar ze vandaan komen en nog veel meer. Natuurlijk zullen ze je ook vermaken met hun kunsten.

Veel van de zeedieren in het Dolfinarium laten je zien dat ze 'hoogbegaafd' zijn. Aai haaien en roggen en laat je verbazen van de gehoorzaamheid van de walrussenen dolfijnen. De zeedieren zijn allemaal lieve beesten maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Natuurlijk mogen de zeehonden niet ontbreken in het park.

In het filmtheater kun je genieten van de spannende actiefilm Spetter en bij de Odiezee kun je zowel boven als onder water zien hoe de dieren in de zee leven. In het Dolfinarium zijn diverse restaurants en terrasjes te vinden waar je een kop koffie kunt drinken of een maaltijd kunt nuttigen. Ook is er een speeltuin voor de kinderen aanwezig.

 

Op deze pagina
Het Dolfinarium
Dolfinarium shows en attracties
Dolfinarium prijzen
Dolfinarium openingstijden
Dolfinarium geschiedenis

Meer Dolfinarium
> Het Dolfinarium
Dolfinarium tickets
Korting op het Dolfinarium
Dolfinarium arrangementen
  Dolfinarium route

Facebook acties
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookDolfinarium video


 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens een keer Walibi World. Walibi World staat garant voor een dag vol adrenaline. Beleef de meest spectaculaire achtbanen maar ook jonge kinderen zullen zich goed vermaken.
Lees meer over Walibi World >>

 Meer pretparken: Movie Park Germany - Toverland - Attractiepark Slagharen - Duinrell - Madurodam .

Bestel direct Disneyland Parijs tickets, reserveer een Disneyland Hotel of een hotel nabij Parijs en Disney.
Klik op de banner om direct bij Disneyland te boeken.


Dolfinarium prijzen

De Dolfinarium entreeprijs voor volwassenen bedraagt 27,50. Kinderen, 65+ en mindervaliden betalen 25,-. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis het park binnen. In juli en augustus komt er 1,- bovenop de normale entreeprijs.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op www.Dolfinarium.nl
Korting op Dolfinarium tickets kunt u krijgen via onze Dolfinarium korting pagina.


Openingstijden van het Dolfinarium

Het Dolfinarium is geopend van 17 februari 2018 t/m 28 oktober 2018. In maart alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.
Het Dolfinarium is regulier dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.
Tijdens de maanden juli en augustus dan is het park open van 10.00 - 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden / openingsuren van het Dolfinarium op www.Dolfinarium.nl

 


Dolfinarium arrangementen
Dolfinarium ticket + hotel vlakbij het Dolfinarium bij Weekend Company.
Dolfinarium ticket + Dolfinarium verblijf bij Bungalow Specials.
Dolfinarium geschiedenis

De geschiedenis van het Dolfinarium is opvallend. Net zoals bij veel van de momentele pretparken is het Dolfinarium ook per met wat geluk ontstaan. Frits den Herder had een speeltuin opgericht samen mijn zijn broer. Frits had veel belangstelling voor zeezoogdieren. In 1955 begon hij met het het houden van een aantal zeezoogdieren. Het jaar erna kwamen ze in het bezit van 7 Californische zeeleeuwen en een Zuid-Amerikaanse Manenrob. In de jaren die volgden probeerde men uit te breiden en in 1965 werd een winterverblijf en een zomerverblijf gebouwd. Deze werd sinds 1965 toegankelijk voor het publiek tegen betaling. De eerste dolfijnen waren gearriveerd en werden getrained voor het geven van openlucht shows.

Aangezien het Nederlandse weer vaak tegenvalt moest men iets bedenken zodat er meer bezoekers zouden komen. ZO kwam het idee voor het bouwen van de Koepel waarin 2.500 mensen van de dolfijnen voorstelling zouden kunnen genieten. In 1969 begon de bouw van deze Koepel. In het jaar van de opening kwamen er 1 miljoen bezoekers naar het Dolfinarium toe. Hierdoor kon het park weer uitbreiden en werder er meer dieren naar het park gehaald. In 1976 werd een IJslandse orka naar het park gehaald.

Het park bleef uitbreiden maar wilde ook vestigingen in het buitenland. De inkomsten hiervan vielen allene zo tegen dat het Dolfinarium in 1982 failliet ging. De toenmalige burgermeester van Harderwijk heeft toen een stichting opgericht om het park te behouden. In 1984 werden de aandelen verkocht aan de nieuwe eigenaar. Sinds dien zijn er veel infrastructurele verbeteringen geweest en er kwam een zeeleeuwentheater. In 1987 werd orka Gudron alweer uit het park gehaald en overgebracht naar SeaWorld Florida. Het had soortgenoten nodig en die waren er niet in Europa.

In 1989 werd het Dolfinarium Harderwijk weer overgenomen. Sinds dien is het filmtheater, het roggenrif, SOS Dolfijn en het restaurant De parel. Men kon zich hierdoor ook meer op feesten en partijen gaan richten.

In 1993 werd het Veluwe strand overgenomen en kon De Lagune worden gebouwd welke na 1.5 jaar bouwen werd geopend in 1997. Met 25 miljoen gulden was dit de duurste uitbreiding ooit. De Lagune is een prachtig gedeelte waar je zowel boven als onderwater de dolfijnen en andere zeedieren kan bekijken. In de jaren erna werd de 3D attractie S.O.S. Barracuda uit 1993 vervangen door een 4D attractie werd toegevoegd en alles in het park werd gemoderniseerd.

Het park werd in 2004 door StarParks overgenomen. Samen met Walibi World, Avonturenpark Hellendoorn en 4 andere Europese pretparken. In mei 2006 werden 6 van de 7 parken overgenomen door de Franse groep Compagnie des Alpes (CDA Parks) Alleen Movie Park Germany bleef eigendom van StarParkcs. Walibi Lorraine werd overgedragen aan lokale kermismachanten en werd omgedoopt naar Walygator Parc.

In 2005 bestond het Dolfinarium Harderwijk 50 jaar. Het park kreeg een nieuwe uitstraling. Ook dolfijn Spetter werd geboren dit jaar. Spetter is door middel val Kunstmatige Inseminatie ter wereld gekomen.

In 2006 maakte de zender Nickelodeon een serie over Spetter wat extra veel bezoekers opleverde voor het park.


De Droomwens

In 2010 werd De Droomwens geopend. Een prachtige dolfijnen show in DroomdoMijn. Voor het eerst werd theater, light, speciaal geschreven muziek en show gecombineerd met een dolfijnenshow. De Amerikaan Alan Stein is speciaal voor de productie van deze dolfijnenshow overgehaald uit Amerika. Alan heeft ervoor gezorgd dat het showelement zo groot werd als dat het nu is. Hij was director of entertainent in Sea World USA en Director show. Hij heeft de grote show Believe in SeaWorld Orlando opgezet. Thad Lacinak heeft in Amerika met allerlei soorten dieren gewerkt en weet veel van hoe deze dieren denken. Samen hebben zij van de Nederlandse show De Droomwens en gigantisch goede show neergezet. Natuurlijk is de show niks zonder de dolfijnentrainers en de dolfijnen zelf.


 


Meer Dolfinarium
> Het Dolfinarium
Dolfinarium tickets
Korting op het Dolfinarium
Dolfinarium arrangementen
  Dolfinarium route

Linkpartners
Disneyland Parijs reizen
Efteling Korting.uwstart.nl
Beekse Bergen Korting.uwstart.nl

Reserveer een pretpark arrangement


Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlTags: Dolfinarium - Het Dolfinarium - Dolfinarium Harderwijk - dolfijnen - dolfijnenshow - zeeleeuwen - de Droomwens - Spetter - dolfinarium tickets
dolfinarium geschiedenis - Dolfinarium openingstijden - Dolfinarium prijzen - Dolfinarium shows - zeehonden - Frits den Herder - Dolfinarium arrangement

Linkpartners