----

  Peter Langhout reizenLanghout
  Disneyland ParijsDisneyland

  BungalowSpecialsEfteling Bosrijk
  Booking.comBooking.com

  De Jong Intra vakantiesDe Jong
  TGV DisneyNSinternational

  HotelspecialsHotelspecials
  Oad Disney reizenOad reizen

  Vrij uitVrij Uit
  Effeweg.nlEffeweg

  Expedia.nlExpedia
  TravelBird pretpark kortingTravelbird

  DagticketsDagtickets
  VakantieveilingenVakantieveilingen

Bobbejaanland

U bent hier: Vakantie > Pretparken > Pretpark korting > Bobbejaanland

Bobbejaanland

Bobbejaanland is een pretpark in Lichtaard BelgiŽ. Het pretpark is genoemd naar de oprichter Bobbejaan Schoepen. Het pretpark is gelegen in de vallei van de Kleine Nete. Bobbejaanland is een erg leuk familiepark met veel uiteenlopende attracties. Erg veel familie attracties maar ook coole achtbanen en spannende attracties zoals de Sledge Hammer, Indiana River en de Fly Away.
Bobbejaanland is een vrij duur dagje uit maar door de veelzijdigheid van dit park is Bobbejaanland zeker een bezoek waard. Vergeet niet uw Bobbejaanland entree tickets met korting te kopen via deze site.

  Bobbejaanland - Bobbejaanland korting - Bobbejaanland arrangementen --- Facebook - Pretparken


Bobbejaanland attracties en shows

Bobbejaanland heeft bijna 50 attracties en shows in haar park. Een echt familiepark met de nodige thrills en is geschikt voor vrijwel alle leeftijden. Neem plaats in de attracties van dit park en beleef een leuk dagje uit met het hele gezin.

Draaimolens, Kinderland, Pony Ride, Convoy Trucks en het Reuzenrad zijn typische kinderattracties in het park. In El Paso en Desperado City stapt u in uw wagentje en schiet u met uw laserpistool op allerlei doelwitten waar u voorbij rijd. Een attractie voor jong en oud.

Ook voor waterattracties zit u goed in Bobbejaanland. De El Rio wildwater baan, de twee boomstamattracties Indiana River en Wildwaterbaan zorgen voor de nodige verkoeling en natte spetters. De Banana Battle staat garant voor een potje oorlog. Richt uw kanon op de diverse doelen zoals krokodillen, watervallen maar vooral op elkaar!

Bekijk het park in de monorail of in 4D in het 4D theater. Bent u een echte durfal? Neem dan plaats in de Sledge Hammer, een attractie van het type Frisbee maar met naar buiten zittende stoeltjes. Deze 30 meter hoge attractie slingert u met hoge snelheid heen en weer.

In de Fly Away vliegt u het luchtruim in en ervaart u wat het is om gewichtloos te zijn. De achtbanen Speedy Bob, Revolution, Okodoki, Dreamcatcher en Typhoon zorgen voor een grote adrealine kick. De Okidokie en Revolution is ook voor erg jonge kinderen en wat oudere mensen geschikt.

Beleef zelf een dagje Bobbejaanland of maak er een lang weekend weg van door ook een bungalow of hotel in de buurt van Bobbejaanland te boeken.

 

Op deze pagina
Bobbejaanland
Bobbejaanland attracties en shows
Bobbejaanland prijzen
Bobbejaanland openingstijden
Bobbejaanland geschiedenis

Meer Bobbejaanland
> Bobbejaanland
Bobbejaanland tickets
Korting op Bobbejaanland
Bobbejaanland hotels
  Bobbejaanland route

Nieuwsbrief
Sommige (dag)acties delen we alleen op Facebook. LIKE US op FacebookBobbejaanland video

 

Andere pretparken en attracties
Bezoek ook eens Toverland. Attractiepark Toverland in Sevenum is een grotendeels indoor attractiepark die 365 dagen per jaar open is. Topattracties zijn Booster Bike, Troy en Woudracer.
Lees meer over Toverland >>

 Meer pretparken: De Efteling - Movie Park Germany - Attractiepark Slagharen - Plopsaland de Panne .

Bestel direct Disneyland Parijs tickets, reserveer een Disneyland Hotel of een hotel nabij Parijs en Disney.
Klik op de banner om direct bij Disneyland te boeken.


Bobbejaanland prijzen

De Bobbejaanland entreeprijs voor volwassenen en kinderen vanaf 1.40m bedraagt Ä34,-. Kinderen van 1m tot 1.40m, 55+ en mindervaliden betalen Ä29-. Kinderen kleiner dan 1m mogen gratis het park binnen.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op www.Bobbejaanland.be/nl
Korting op Bobbejaanland tickets kunt u krijgen via onze Bobbejaanland korting pagina.


Openingstijden Bobbejaanland

Bobbejaanland in Lichtaard BelgiŽ is geopend van 31 maart 2018 t/m 4 november 2018. Op sommige doordeweekse dagen in april, mei, juni, september en oktober is het park gesloten.
Bobbejaanland is regulier dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur. In veel weekenden en in de maanden juli en augustus is het park open van 10.00 - 18.00 uur of van 10.00 - 19.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden van Bobbejaanland op www.Bobbejaanland.be/nl

 


Bobbejaanland arrangement
Bobbejaanland ticket + Bobbejaanland verblijf bij Bungalow Specials.
Bobbejaanland geschiedenis

Bobbejaanland heeft een mooie geschiedenis. Bobbejaanland is door Bobbejaan Schoepen onplanmatig opgezet. De zanger en gitarist Bobbejaan Schoepen vond het na 15 jaar internationale tournees gedaan te hebben tijd voor een vaste werkplek.

In 1959 kocht hij bij het Kempische dorp Lichtaard in Kasterlee een moerassig stuk grond van 30 hectare groot. Hij liet het uitbaggeren en bouwde er een theaterzaal met ruimte voor 1200 personen en legde daarnaast een zwemvijver met 2 kilometer strand aan. Op 31 december 1961 werd het park officieel geopend door Bobbejaan Schoepen en zijn vrouw.

Het park draaide om waterpret, treinen, monorails en carrousels. Daarnaast stond natuurlijk de show centraal. Tot 1976 traden dagelijks artiesten uit voornamelijk BelgiŽ, Nederland en Duitsland op. Oook Bobbejaan zelf deed er regelmatig shows welke soms ook op de Belgische tv werden uitgezonden.

In 1976 vond Bobbejaan het tijd worden om het attractie imperium uit te breiden. Mede omdat er in korte tijd 2 mensen waren verdronken in de zwemvijver. Op advies van Phantasialand eigenaar Gottlieb LŲffelhard word de eerste darkride geplaatst, het Spookhuis. Deze werd na een jaar al vervangen door een Reuzenrad.

In 1979 werd de Looping Star gekocht wat een grote trekpleister werd van het park. In 1980 kwam de wildwaterbaan in het park na een zeer lange en dure constructie. In deze periode werd ook een cowboy drop gebouwd met een saloon, jail, blacksmith, postkantoor en een bank. Een van de attracties was een geprogrammeerde poppenshow met wild west thema. Vlak daarna werd het schommelschip Santa Maria geopend.

Bobbejaan Schoepen trad in de jaren tachtig nog steeds dagelijks op. In 1989 word vernauwingen aan zijn hart vastgesteld en is het de eerste keer dat hij zelf afwezig is in het park. Na de operaties gaat hij snel weer aan het werk. Door een operatie aan de verstandskiezen werd een zenuw geraakt waardoor Schoepen zijn fluittalent kwijtraakte. Het park kan op dit moment niet meer zonder Bobbejaan. Hij blijft doorzingen ondanks dat het steeds lastiger wordt.

In de jaren tachtig werden steeds meer attracties gebouwd. Net zoals andere pretparken dat ook deden in die tijd. Een brand in een achtbaan heeft ervoor gezorgd dat deze vervangen werd door een nieuwe dubbele kurkentrekker achtbaan Wervelwind van achtbaanbouwer Vekoma.

In 1985 kwam de Rainbow attractie naar het park, in 1987 de Condor en de Air Race welke in 2006 in opgedoopt tot de Dreamcatcher.

In 1986 werkt de Revolution indoor achtbaan geopend. Niet een spectaculaire achtbaanrit maar wel een een rit met muziek, veel lichteffecten en een projectiescherm. Deze achtbaan heeft de langste achtbaan treintjes ter wereld.

Een paar attracties die in de jaren negentig geopend worden zijn door Bobbejaan zelf bedacht.

De kinderen van Bobbejaan worden werkzaam in het park en daardoor ontstaan grote veranderingen. Er komt een windturbine in het park in 2002 wat zorgt voor energie in de regio. Ook het combineren van plezier en leren word belangrijker in het park.

In 1999 word darmkanker vastgesteld bij Bobbejaan Schoepen. Het werd tijd om na te denken over doorgaan of verkopen.
In 2003 werden zeer grote attracties als de Typhoon, Sledge Hammer en de Junior Coaster (nu Oki Doki genaamd) geopend.

Het park trekt zeer veel internationale bezoekers en het park word steeds beter beoordeeld door het publiek.

In april 2004 valt de beslissing om Bobbejaanland te verkopen. Het heeft 3 jaar aan voorbereiding gekost maar het park word overgenomen door de Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos. Er is veel onzekerheid over de toekomst van de amusementsparken in de wereld en dat heeft uiteindelijk tot zijn keuze tot verkoop geleid. Met de verkoop verdween het laatste familiepark in de pretparken branche.

Op 17 mei 2010 overleed Bobbejaan Schoepen aan een hartstilstand. Na de verkoop veranderd er een hoop in het park en wordt het commerciŽler. Er vallen ontslagen en inmiddels is ook niemand van de familie Schoepen nog in dienst van het park.

In 2007 wordt Parques Reunidos overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij Candover. Het management blijft hetzelfde.

In 2008 opent Bananabattle in het park, een waterschiet attractie in jungle thema.
In 2009 (na een jaar vertraging) de opening van de familie attractie King Kong.


 


Meer Bobbejaanland
> Bobbejaanland
Bobbejaanland tickets
Korting op Bobbejaanland
Bobbejaanland hotels
  Bobbejaanland route

Linkpartners
Efteling Korting.uwstart.nl
Beekse Bergen korting.uwstart.nl
Disneyland Parijs reizen

Reserveer een pretpark arrangement


Jouw themapark vakantie en dagje themapark begint bij VakantieBegint.nl
www.VakantieBegint.nlTags: Bobbejaanland - Bobbejaanland BelgiŽ - Bobbejaanland Lichtaard - Bobbejaanland attracties - Bobbejaanland shows - Bobbejaanland openingstijden
- Bobbejaanland geschiedenis - Bobbejaanland tickets - Bobbejaanland prijzen - Bobbejaanland arrangement - pretpark Bobbejaanland

Linkpartners